Carnea de porumbel

Carnea de porumbel este o carne cu calități organoleptice specifice, net diferite de calitățile organoleptice ale cărnii de pui, încadrată în categoria cărnii de vânat, o carne apreciată din cele mai vechi timpuri, recomandată mai ales copiilor și persoanelor în convalescență, în special datorită conținutului crescut de fier cât și datorită digestibilității ridicate.

Puii de porumbel sunt o delicatesă. Între Hubbel și Texan a fost și este o adevarată cursă, pe piața cărnii de porumbel, ambele rase producând descendenți într-un număr ridicat cu un aspect și o conformație plăcută din punct de vedere commercial.

Distribuția țesutului muscular la nivelul carcasei În urma sacrificărilor și cântăririi diverselor părți corporale, s-au obținut următoarele procente:

Valori:
Greutatea medie a carcasei: 450-470g- greutate carcasa
Piept: 38% (170-180g)
Pulpe: 15% (70g)
Aripi: 15% (70g)

Informații

legate de metabolismul caloric, și provenienta energiei
Valori:
Calorii totale: 135 (565 kj)
Calorii din carbohidrati: 0.3 (1.3 kj)
Calorii din grasimi: 41.2 (172kj)
Calorii din proteina: 93.8 (393kj)
Calorii din alcool: ~ (0.0kj)

© Crescătoria Gorby. All Rights Reserved.

Designed by Cătălina Design