Porumbel tras la tigaie

Se dezoseaza pieptul, se separa aripioarele si piciorusele de carcasa. Se asezoneaza cu sare, piper si busuioc, se lasa deoparte. Cartofii curatati (200 g) si taiati cubulete se fierb impreuna cu o foaie de dafin si un praf de sare. Se scurg de apa, se mixeaza, adaugand 20g unt si 50ml lapte. Intr-o tigaie se incinge putin ulei amestecat cu untul ramas, se adauga o felie de portocala si carnea de porumbel. Pieptul se aseaza in tigaie cu pielea in jos. Se prepara la foc mediu. Pentru décor, se pot folosi cateva seminte de rodie si struguri, alaturi de nuci caramelizate.

Porumbel cu ciuperci

Porumbelul se dezoseaza. Pieptul, piciorusele si aripioarele, asezonate cu sare si piper se lasa la odihna cateva minute. Ciupercile, de preferat de mici dimensiuni, se taie felii, se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare, piper,si busuioc, se calesc alaturi de cativa solzi de ceapa. Porumbelul se prajeste in ulei pana prinde o crusta frumoasa, fara a-l usca prea mult. Pententru prezentare se pot folosii fasii de ardei si morcov, alaturi de cateva seminte de rodie.

Ciulama de ciuperci cu porumbel

Porumbelul se dezoseaza. Pieptul, piciorusele si aripioarele, asezonate cu sare si piper, se lasa la odihna cateva minute. Ciupercile (de preferat micute) se taie felii, se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper, se calesc la foc iute. O lingura de faina se amesteca cu apa rece, omogenizata bine se toarna peste ciuperci. Se obtine un sos alb, fin, la care mai adaugam putin patrunjel tocat marunt. Porumbelul se prajeste in ulei, de preferat de prima presa, pana prinde o crusta frumoasa, fara a-l usca prea mult.

Bait pentru porumbel

250 ml otet, 500 ml apa, 3 cepe taiate solzi, 10 boabe piper, 3 boabe ienibahar, 2 cuisoare, 2 foi de dafin, 1 morcov ras, 1 radacina de patrunjel ras, sare, 10 catei de usturoi pisat, coaja rasa de la o lamaie. Toate ingredientele se pun la fiert 30 minute. Carnea se aseaza intr-o cratita, iar deasupra se toarna baitul clocotit. Se acopera cu un capac, se lasa 15 minute, apoi sosul se scurge si se pune din nou la fiert, sa clocoteasca 5-6 minute. Se toarna a doua oara peste carne si se lasa sa stea 24 de ore la rece. Din cand in cand se intoarce astfel sa se impregneze peste tot.

© Crescătoria Gorby. All Rights Reserved.

Designed by Cătălina Design